info@ozo.hr ++385(0)49 502 230 ++385(0)49 285 900
Image

Digitalni ispis na tekstil

Tisak tekstila jedan je od segmenta koji u grafičkoj industriji iz godine u godinu pokazuje trend rasta. Našim klijentima nudimo ispis raznih motiva i uzoraka na materijale različitih vrsta i debljina.


Image

Izrada krojnih slika i krojenje

Izrada krojnih slika temelj je za proces krojenja naručenih modela. Naše stručno obrazovane djelatnice izrađuju krojne slike na sistemu Dyamino.


Image

Maske za lice

Izrada maskica, 100 % pamuk, različitih dezena u veličinama za muškarce, žene i djecu. Dizajn i digitalni print maske prema Vašoj ideji i željiImage

Štikanje(strojno vezanje)

Štikanje ili strojno vezenje u širokoj paleti tema , stilova i boja prema vašem zahtjevu i designu. Kod štikanja se mogu koristiti razne boje te drugi materijali kao što su biseri, perle, šljokice i sl.

Image

Lohn poslovi proizvodnje

Lohn posao ili doradni posao je proces pretvaranja sirovina ili poluproizvoda u proizvode više ili završne faze prerade.Image

Promo proizvodi

Trebate poslovne poklone ili promotivne artikle? Nudimo Vam mogućnost izrade personaliziranih majici, jakna, košulja, prsluka, kapa, radnih odijela i sl.


Image

Zaštitna oprema

Uporaba osobne zaštitne opreme (OZO) obavezna je pri izvođenju radnih zadataka. Kako biste bili odgovorni prema sebi i svojim djelatnicima, potrebno se unaprijed kvalitetno zaštititi.Image

O nama

Tvrtka OZO konfekcija nastala je iz malog obiteljskog obrta, a osnovana je 2007. godine. Trenutno imamo 130 obučenih djelatnika za izradu odjevne konfekcije u vrhunski opremljenim proizvodnim pogonima koji se prostiru na 4000 m2.

Specijalnosti naše tvrtke su proizvodnja modne odjeće (jakne, haljine, hlače, kaputi), digitalni tisak pigmentnim i sublimacijskim bojama na tkanini, vezeni amblemi- štik te distribucija promo artikala i zaštitne opreme. Potvrda kvalitete naših usluga i proizvoda su vjerni partneri i kupci s kojima smo ostvarili uspješnu i dugogodišnju suradnju. Od samih početaka pratimo razvoj novih tehnologija te se razvijamo prema potrebama tržišta..

Grad Oroslavje

Grad Oroslavje proteže se na 32 četvorna kilometra i obuhvaća osim samog naselja Oroslavja još i naselja Andraševac, Krušljevo Selo, Mokrice, Slatinu i Gornje Oroslavje. Broji oko 6.500 stanovnika, a status grada ima od 1997. godine dok se ime Oroslavja spominje još početkom 13. stoljeća. Oroslavje je smješteno na prostoru kojeg s južne strane omeđuje Županija zagrebačka, sa sjeverozapadne strane Grad Zabok, sa istočne strane Općina Bedekovčina i Grad Donja Stubica, te s jugoistočne strane Općina Stubičke Toplice, no još graniči s općinama Veliko Trgovišće i Jakovlje. Oroslavje se nalazi na prostoru glavnih cestovnih prometnica, Zapadna Europa, Zagreb, Jadranska obala, Slavonija, a s takvom prometnom povezanošću otvorena su mu vrata gospodarskog, poljodjelskog, turističkog i kulturnog razvoja.

Industrijsko središte

Dolaskom industrijalizacije krajem 30-tih godina 20. stoljeća Oroslavje postaje najveće industrijsko središte u Hrvatskom zagorju ponajviše u području tekstilne industrije. Zajedno s industrijskim napretkom počinje se razvijati bogati društveni, kulturni i sportski život pa je tako prva tekstilna škola na području bivše Jugoslavije osnovana baš u Oroslavju i to 1927. godine.
Oroslavska tekstilna industrija na kojoj je izraslo današnje Oroslavje gotovo više ne postoji, ali naša tvrtka ipak odolijeva takvim tendencijama i već godinama uspješno posluje i širi svoje proizvodne kapacitete, ustrajno radeći na povećanju kvalitete ulaganjem u nove proizvodne procese, tehnologije i usavršavanjem svojih djelatnika.

Image

Digitalni ispis

Digitalni ispis je najnovija inovacija u tiskanju tekstila. Metoda ispisa temeljena na INKJET-u omogućuje proizvođačima ispis gotovo svakog dizajna na različite vrste tekstilnih tkanina. Kod ispisa se koriste digitalno dizajnirane datoteke koje pisaču daju potrebne informacije o bojama.

Digitalni tisak omogućuje mnogo jeftiniju i bržu reprodukciju uz mogućnost prilagodbe dizajna na licu mjesta. Mogućnost reprodukcije uzoraka neograničenih oblika i boja u vrlo kratkom vremenu uz prilagodbu zahtjevima tržišta.

Prednosti digitalnog tiska na tkaninu

 • Neograničene kombinacije boja
 • Visoka razlučivost (High resolution)
 • Ekološki prihvatljivije boje naspram drugih tehnika tiska (manje otpada tinte, velika ušteda energije i vode)
 • Neograničen broj ponavljanja
 • Stvaranje velikih i malih serija tiska
 • Kvalitetan ispis na širokom spektru materijala (svila, vuna, poliester, viskoza, miješane tkanine, pamuk)

Tkanina namijenjena digitalnom ispisu mora biti prethodno obrađena i premazana. Samim time se stvara sloj prihvaćanja za poboljšanje prodora, gustoće i iskoristivosti tinte.

Boje koje koristimo kod digitalnog printa na tkaninu su sublimacijske i pigmentne. Sublimacijske boje namijenjene su tisku na poliesterske tkanine, a pigmentne koristimo za tisak na pamučne tkanine. Nakon ispisa na tkaninu, boju je potrebno fiksirati. Boju fiksiramo uz pomoć kalandera na određenoj temperaturi, ovisno o vrsti tkanine..

Digitalni tisak je idealan izbor za stvaranje personaliziranih, jedinstvenih predmeta ili za masovnu proizvodnju raznih prilagođenih proizvoda.


Proces digitalnog printa

 • Grafička priprema
 • Odabir materijala
 • Digitalni ispis na printeru
 • Fiksiranje boje
 • Konfekcioniranje

Brošura: Digitalni ispis (otvori)

Image

Digitalni ispis zastava


Izrada zastava, tehnologijom digitalnog tiska, na kvalitetnim materijalima postojanim na različitim vremenskim uvjetima. Izrađujemo standardne zastave općina, gradova, županija i država te reklamne zastave po narudžbi.

Nudimo mogućnost grafičke pripreme te izradu grafičkog rješenja od strane naših grafičara.
Kontakt

Lokacija:

Milana Prpića 49
49243 Oroslavje, Hrvatska

Email:

info@ozo.hr

prodaja@ozo.hr

Telefon

++ 385(0)49 502 230
++385 (0)99 508 0349